Voorbereidingen 44e Jan van Beek Rit

De voorbereidingen van de 44e Jan van Beek rit op 18 november verlopen redelijk voorspoedig al zijn er nog veel meer vrijwilligers voor de voorbereidingen en de dag zelf nodig om dit evenement voor de 44e keer plaats te laten vinden dus meldt je aan op als je wil helpen om deze 44e JvB rit wederom een succes te laten worden..

Biketriallisten vechten tegen de hitte

Maar liefst 29 Bike triallisten kwamen deelnemen aan de NK Biketrial / Dutch Trial Series op zondag 11
juni op onze mooie Langenberg accommodatie. Uit België, Duitsland en Nederland kwamen ze afgereisd naar de ZAMC. Het werd een slijtageslag !
4 secties, 4 ronden en uiteindelijk 4 uur rijtijd per rijder werd de uitdaging. En dat werd het. Met ruim 30 graden moesten de ( veelal ) jonge deelnemers de strijd aanbinden met de moeilijke en lange secties. Het werd uiteindelijk toch best wel een hele mooie strijd om de heuse KNWU – NK kampioenstricot’ s waarbij de absolute toppers Daan Boverdorp en Dyan Evenhuis geweldige staaltjes fietsbeheers in laten zien om uiteindelijk ook met de hoofdprijzen naar huis te gaan. Het is overigens fantastisch op welke wijze deze 2 mannen hun sport bij de veelal jeugdige
deelnemers promoten en stimuleren. Niets hun te gek om de jeugd op sleeptouw te nemen of daarnaast zelf ook nog top presteren. Een voorbeeld voor velen !!
Wie dit ook allemaal van heel dichtbij wilde zien was onze voormalige Vicepremier en minister van financiën Wouter Bos. Tegenwoordig voorzitter van de KNMU waaronder het biketrial natuurlijk ook valt. We troffen een bijzonder geïnteresseerde sportbestuurder die alle ins en outs wilde weten van deze jonge wielersport.
Voor de ZAMC is het dan ook helemaal top dat iedere bike triallist, zijn/haar begeleider/ouders maar ook Wouter Bos de ZAMC locatie helemaal geweldig vinden. Niets dan lof voor de club en dat is waar wij het voor doen. Toch ??.

22e Zelhemse VMC rit méér dan geslaagd !

Liefst 62 deelnemers/sters kwamen op zaterdag 10 juni naar de ZAMC om deel te nemen aan de 22e editie van onze VMC rit. Dit aantal overtrof zeker de verwachting, dus de stemming zat er direct goed in.
Exact om 11.01 uur startte de eerste deelnemer gevolgd door de hele “meute” om via een hele
mooie wedstrijdroute door onze Gemeente bij de korte tussenstop op een parkeerplaats in
Bronkhorst te komen……..

Twee evenementen in één weekend, het kan bij de ZAMC  !

LAATSTE NIEUWS NK BIKETRIAL 11 JUNI

Locatie: Motorsportaccommodatie de Langenberg – Korenweg 4 ZELHEM
Deelnemers: ca. 35 uit Nederland, België en Duitsland
Aantal categorieën: 7
Aantal secties: 5
Aantal ronden: 3
Winstpunten: elke sectie heeft 6 zgn. poorten met daarin een moeilijke passage
Voor elke poort die je foutloos rijdt krijg je 10 (winst)punten
Je kunt dus maximaal 60 (winst)punten scoren per sectie
Strafpunten: als je een voet ( of meerdere) in een sectie krijg je strafpunten
Winnaar: die rijder met de meeste punten is winnaar van de wedstrijd.
Aanvang wedstrijd: 12.00 uur ( vóóraf ter plekke aanmelden / inschrijven ! )
Finish wedstrijd: ca. 15.00 uur met aansluitend huldiging van de Nederlands Kampioenen

door de KNWU.
Bezoekers hebben GRATIS toegang !

Trial, toer en enduro zijn de bekendste activiteiten van de Zelhemse Auto-en Motor Club , maar wat te denken van VMC en Biketrial ? Jazeker, ook daar weten ze bij de ruim 50 jarige club alles van.

Op zaterdag 10 juni gaan deelnemers van de Veteraan Motor Club  bij de ZAMC van start voor de 22e Zelhemse VMC rit. Daags erna, op zondag 11 juni gaan de deelnemers van de nationale Bike (fiets)-trial competitie strijden op de Langenberg voor de felbegeerde NK titels. Het kan en gebeurd bij de ZAMC !

Op en vanaf de mooie accommodatie van de ZAMC worden bekende, maar dus ook diverse minder bekende sporten georganiseerd door de immer actieve club. Zowel organisatorisch als sportief passen deze activiteiten perfect bij de club. Bijvoorbeeld is de VMC activiteit een soort afgeleide van het bekende toeren op de openbare weg, alleen ditmaal met echt de aller allereerste motoren die ooit gebouwd zijn.

Ook de Bike-triallisten voelden zich direct thuis op de geweldige trial accommodatie de Langenberg, een echt eldorado voor de trialrijder, maar zeker óók voor deze fietsacrobaten.

Afdeling TOER: Hemelvaart weekend 18 t/m 21 mei 2023

Hemelvaart weekend 2023, 18 t/m 21 mei.

Donderdagochtend Hemelvaartsdag vertrokken met 13 motoren en 16 personen, 3 duo’s vandaar,naar het Sauerland Rohaar gebergte.

Mooi droog weer, niet al te warm maar dat werd gaandeweg de dag beter. Een koffiestop bij Lake Side Inn in Halten Amsee en een lunchje bij Hilbecker hof in plaatsje Werl, na zo’n 280 km arriveerden we bij ons hotel tegen half vijf waar we allervriendelijkst werden ontvangen.
Rond 7 uur het buffet wat de meesten super vonden met de nodige drankjes naar believen.

Nog twee dagen tochten gereden in het Sauerland/Rothaargebergte.
Zondagochtend na ons ontbijt en de onkosten aan het hotel voldaan te hebben keerden we huiswaarts wel een toeristische tocht zoals we dat gewent zijn.

We kijken terug op een super geslaagd weekend met prachtig zonnig weer.

Dit is vast voor herhaling vatbaar.

CTN Classic trial / 5e “Langenberg Classic Trial”

Na het geweldige succes van de Eurocup wedstrijd in combinaties met de CTN Classic trial in 2022 zullen de klassieke motoren ook dit jaar weer bij de ZAMC verschijnen. Op zaterdag 3 juni wordt op de motorsportaccommodatie “de Langenberg” in Zelhem de 4e CTN Classic Trial van 2023 verreden. In samenwerking met Classic Trial Nederland (CTN) is dit voor de ZAMC het 5e jaar waarin de club een wedstrijd organiseert voor deze prachtige competitie. De wedstrijd zal op zaterdag om 12.00uur van start gaan en zal ca. 17.00 uur afgelopen zijn.

10 juni 2023 de 22e Zelhemse V.M.C Rit

De circa 60 deelnemers mogen uitsluitend aan deze wedstrijd deelnemen met een motor met een bouwjaar van vóór 1940…… Vaak worden ze als een “rijdend museum” aangemerkt en dat is ook wel te begrijpen. De landelijk opererende VMC organisatie ( ca. 1200 leden/donateurs ) heeft als doelstelling deze historische motoren al of niet gerestaureerd aan het grote publiek te tonen. De rit, zoals in Zelhem, is daar een goed voorbeeld van. En dat er prachtige staaltjes “oude techniek” in Zelhem aanwezig zijn staat wel vast, wat te denken van de George Richard uit 1904, met eigenaar/berijder Mark de Boer uit Lottum (L) aan het stuur.

Diverse Achterhoekse deelnemers/sters, sommige zelfs met een duo of zijspanpassagier, komen aan de start. De deelnemende motoren worden in 5 categorieën ingedeeld op basis van de leeftijd van de motor. Aantal cilinders of cilinderinhoud speelt hierbij geen rol.

Er is door de ZAMC een rit van ca. 100 km. uitgezet in de Achterhoek, opgedeeld in een wedstrijdgedeelte van ca. 65 km. en een toergedeelte van ca. 35 km. De deelnemers moeten met een gemiddelde snelheid van 36 km. het wedstrijddeel afleggen, niet zo eenvoudig als je geen kilometerteller mag gebruiken en als je niet weet waar de diverse tijdcontroles onderweg staan opgesteld. Er moet dus puur op het gevoel gereden worden……

S ’morgens voor aanvang van de rit staan al deze motoren keurig opgesteld voor de nieuwsgierige gezichten van de bezoekers. ( p.s. er mogen ook deelnemers aan de start komen met een zgn. klassieker, dat zijn motoren die minimaal 25 jaar oud zijn, maar deze deelnemers hebben een bijrol in het programma )